Lite news om vad vi pysslar med på internationella kvinnodagen

Detta år har vi valt att uppmärksamma internationella kvinnodagen riktigt ordentligt.

Vi inleder dagen med en repris på förra årets muffinsaktion under vilken vi belyser de osakliga löneskillnaderna vi har i Sverige. Aktionen kommer att äga rum på ett antal tunnelbanestationer runt om i Stockholm där vi möter människor på väg till jobbet med ett erbjudande om att köpa muffins för olika summor beroende på om man är kvinna eller man.

Under dagen kommer Eva Nordmark också att delta på ett seminarium initierat av Sveriges Kvinnolobby, då man även där kommer att problematisera kring de osakliga löneskillnaderna. Håll utkik på TCO.se för mer information längre fram.

Dagen avslutas med en festlig inramning då FacketFörändras.nu under tidskriften Bangs stora åttondemarsfest kommer att prata om yttrandefrihet och osäkra anställningar sett ur ett genusperspektiv. Kvällen kommer att innehålla en hel mängd roliga och intressanta saker, och självklart dans! Så tycker ni att det låter kul så föreslår vi att ni surfar in på TCO.se om ett tag för att se hur man går tillväga för att komma på evenemanget!

Kategori: Facknytt 2 kommentarer »

2 kommentarer to “Lite news om vad vi pysslar med på internationella kvinnodagen”

  1. Frida

    men var på TCO.se står det? jag hittar inte :)

  2. fackrapporten

    Fasiken! Den detaljen föll helt mellan stolarna jue! Fixar på måndag. Lovar!


Skriv en kommentarTillbaka till toppen